LOADING

Jannica van Barneveld

Jannica van Barneveld (1988) is een gepassioneerd spreekster en aanbiddingsleider.

Meer over Jannica

Jannica van Barneveld (1988) is een gepassioneerd spreekster en aanbiddingsleider. Haar grootste verlangen is dat mensen dichter naar het hart van God groeien en zich overgeven aan een intieme relatie met Hem.

Jannica groeide op in een gelovig en muzikaal gezin in Delft. Bijna dagelijks galmde de piano als een warme deken door het huis. Als jong meisje raakte ze gefascineerd door God die een relatie wil met de mens. Haar oma speelde hierin een belangrijke rol. Zij was verliefd op Jezus, dat was aan alles te merken. Dit zorgde ervoor dat Jannica al op jonge leeftijd haar veiligste plek vond bij de Vader.

Ze volgde een discipelschapstraining van Jeugd met een Opdracht in Australië en ging op missie naar Mexico. Daarna was het voor haar duidelijk, terug in Nederland wilde ze theologie studeren. Ze wist het zeker, dit is waarvoor ze wil leven: getuigen van God, hoe dan ook.

Tijdens haar studie ontmoette zij haar man en toetsenist William van Barneveld. Ze trouwden en kregen samen een dochtertje, Vieve. Ze sloten zich aan bij een lokale kerk in Veenendaal: Mozaiek0318. Zowel Jannica als William geloven in de kracht van de lokale kerk en zijn al jaren actief binnen het Worship-team. Vanuit Mozaiek krijgt Jannica de ruimte om te spreken en aanbidding te leiden.

Alles leek voor de wind te gaan, totdat ze in 2018 onverwachts doodziek werd. Alleen een levertransplantatie kon haar redden van acuut leverfalen. Het was een intensieve en moeilijke periode voor haar en haar geliefden.

Zelf zegt ze daarover: “Het was een donkere tijd waarin het voelde alsof mijn God, die ik kende als mijn beste vriend uit mijn kinderjaren, mij compleet had verlaten. Ik stelde de meest fundamentele vragen aan God. Waar bent U? Waarom heeft U dit toe gelaten? Bent U dan wel goed? Deze vragen hebben mij uiteindelijk een mooier en groter perspectief gegeven op de liefde van de Vader en Zijn genade.”

Dat is precies waar Jannica graag over spreekt en zingt. Ze maakt momenteel eigen liedjes over die liefde en genade van God. Daarmee wil ze luisteraars dichterbij het Vaderhart brengen.

Jannica geniet van het vertellen van Bijbelse verhalen. In haar spreken neemt ze luisteraars mee op reis langs deze waarheden en brengt ze opnieuw tot leven. Ze is eerlijk, puur en doorleefd en ze durft de vinger op de zere plek te leggen. Ze spreekt regelmatig over intimiteit met God, overgave, gebed, aanbidding en de rol van de kerk in de samenleving. Dat doet ze met haar hele hart. En met humor.

Wil jij Jannica graag uitnodigen? Voel je dan vrij om contact op te nemen!